Кремъл посочи отговорните за антируските решения на Украйна

17 май 2021-Нюз Фронт.

Повечето антируски решения на Киев се вземат под оказването на влияние върху Украйна от твърдата ръка на редица страни, заяви прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Според думите му, в Украйна се наблюдава известен дефицит на суверенитет, а Киев взема много антируски решения под влиянието на твърдата ръка на редица страни, предава ТАСС.

 

Кремъл посочи отговорните за антируските решения на Украйна

„Той се запълва от онези, които с твърда ръка понякога насочват Украйна все повече и повече в посока на руско-ненавистичество. И всички решения, които се вземат под въздействието на тази твърда ръка, имат антируски характер “, посочи Дмитрий Песков.

Той също така добави, че Русия е била и остава отворена за дружески диалог с Киев. Според него заради враждебността и непредсказуемостта на много от съседите си Русия предприема мерки, необходими за осигуряване на собствената си сигурност.

 

„Русия е била и остава отворена за дружески диалог, за опити за нормализиране на отношенията. За това говори и президентът (на Русия Владимир) Путин. И вероятно тези негови думи трябва да бъдат поставени на преден план “, каза той.

 

В същото време Песков отбеляза, че по-враждебна реторика звучи най-често от Украйна“, а Русия не е основният източник на различни фобии и санкции.

 

„Русия не е основният източник на концентрация на някакви въоръжени сили по границата и т.н. Русия реагира на това. Много е важно да отбележим и заявим това “, подчерта той.

 

Ще припомним, че по-рано президентът Владимир Путин обяви превръщането на Украйна в антипода на Русия:

 

„Украйна бавно, но сигурно е превръщана в някакъв антипод на Русия, в някаква анти-Русия, в някаква платформа, от чиято територия, съдейки по всичко, ще получаваме новини, изискващи специално внимание от наша страна от гледна точка на осигуряване на сигурността на Русия ”.

 

Бившият външен министър на Украйна Павел Климкин заяви, че „думите на Путин днес за Украйна, която се превръща в «анти-Русия»не трябва да се подценяват“.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments