„Градус“: Твърденият на Илчовски са „лъжливи или подвеждащи», сигнал до КФН

Дружеството „Градус” подаде сигнал в Комисията за финансов надзор заради твърденията на безнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия, ръководена от Мая Манолова, съобщиха от компанията. В сигнала са приложени финансово — счетоводни данни, с които, според „Градус“ се доказва, че твърденията на Илчовски са неверни и подвеждащи, което има пряко отражение върху цената на акциите на дружеството на Българската фондова борса.

„Градус“: Твърденият на Илчовски са „лъжливи или подвеждащи", сигнал до КФН

Според „Градус“ твърденията на Светослав Илчовски дават „лъжливи или подвеждащи сигнали“ по отношение на цената на акциите на компанията, които се търгуват на Българската фондова борса и „определят тази цена на необичайно и изкуствено равнище“.

Ето защо компанията сезира Комисията за финансов надзор с искането „за провеждането на пълна и цялостна проверка дали тези действия съставляват манипулиране на пазара на акциите на „Градус”, се казва в съобщението до медиите.

В сигнала до регулатора е приложена цялата финансово-счетоводна информация (за разлика от частично и избирателно предоставената такава от страна на Илчовски), включително фактури, приемо-предавателни протоколи и други документи, които ясно доказват, че всякакви твърдения за „фиктивни обороти” са безпочвени и злонамерени.

При установяване на административно нарушение Комисията може да наложи административни наказания в размер до 5 млн. лева, пише още в съобщението.

Комисията за финансов надзор се самосезира заради твърденията в Комисията по ревизия, а НАП съобщиха, че започват проверки, които могат да доведат и до ревизии. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments