„Често груби и пияни“: войниците на НАТО се сбиха с местни жители в Естония

От поредицата «Колективна сигурност, наздраве от НАТО ние ви пазим!»

„Често груби и пияни“: войниците на НАТО се сбиха с местни жители в Естония

 

Британски войници от НАТО се сбиха с местни жители в заведение за бързо хранене в естонския град Тапа.
Това стана известно от съобщение на регионалното издание Virumaa Teataja. Там беше публикувано и видео, в което ясно се вижда как военните от НАТО влачат местен жител и неговия спътник по асфалта, прогонвайки минувачите, които се опитват да защитят съгражданите си с палки.

Също така си струва да се отбележи, че на записа се чува, как един от местните жители крещи: «Какво правите, вие биете жена ми!»…

Така пазят от НАТО…направо в собствената ви страна…

 

„По предварителни данни между чуждестранните войници, служещи в Естония, и местните мъже възниква недоразумение. Сега е известно вече, че войниците са разговаряли с една жена, което е неприемливо за местните мъже. Когато полицията пристига, страните заявяват, че конфликта е изчерпан и нямат претенции един към друг.
Към момента на пристигане на полицията нито един от участниците в сбиването не заявява, че е пострадал в сбиването причинено от недоразумение “, каза ръководителят на патрулната служба Тауно Лемпу.

Говорител на батальона на НАТО потвърди, че инцидентът наистина се е случил в Тапа и че са замесени британски военни.

„Инцидентът се разследва и сега би било неуместно да се коментират подробности за случилото се“, заяви той.

Към момента е известно, че полицията е образувала наказателно дело по факт за злоупотреба със служебно положение срещу военните на НАТО едва след като инцидентът получи широка публичност. Според жителите на естонската Тапа това поведение на гостуващите военни често води до сблъсъци с местното население.

 

„Те често ходят пияни по улицата и се държат неучтиво. Крещят, викат, сякаш са единствените в града. И въобще не ги интересува дали наоколо минават жени, деца или възрастни хора, държат се абсолютно неуважително “, разка местната жителка Нийна как НАТО пази страната им от страшната Русия.

Коментари:

comments powered by HyperComments