В Беларус възнамеряват да ограничат законодателната функция на президента


В Беларус възнамеряват да ограничат законодателната функция на президента на страната, като изключат възможността за издаване на укази, които имат силата на закон. Това съобщи ръководителят на Конституционния съд на републиката Петър Миклашевич, съобщава ТАСС.

В Беларус възнамеряват да ограничат законодателната функция на президента

Отбелязва се, че тази функция ще бъде отнета от държавния глава с цел по-пълно изпълнение на законодателната функция от парламента.

Освен това президентът вече няма да може по своя инициатива или по предложение на правителството да издава временни укази, които имат силата на закон.

По-рано заместник-председателят на обществено сдружение «Белая Рус» Александър Шатко оцени указа на президента на Беларус Александър Лукашенко, според който властта в републиката при извънредна ситуация автоматично ще премине към Съвета за сигурност.

В неделя, 9 май, Лукашенко подписа указ за прехвърляне на властта след смъртта на президента на Беларус.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments