NRK: Ако в базите на САЩ в Норвегия има ядрено оръжие, Русия вече ги държи на прицел!

След като на американските подводници беше разрешено да останат в Тромсе, Норвегия, местните власти започнаха да разпространяват йодни таблетки в детските градини и училищата. Според NRK служителите по този начин искат да гарантират безопасността на гражданите в случай на авария с изтичане на радиоактивни вещества, но експертите предупреждават за друга опасност: ако ядрените оръжия бъдат поставени на лодките, те ще станат основната цел за поразяване.

NRK: Ако в базите на САЩ в Норвегия има ядрено оръжие, Русия вече ги държи на прицел!

Миналия месец Норвегия и САЩ подписаха споразумение за разширяване на военното сътрудничество, а тази седмица първата американска подводница от 2007 г. пристигна в Тромсе. Според NRK експертите се опасяват, че сега норвежката територия може да се превърне в първата цел в случай на конфликт с използването на ядрено оръжие, а местните власти вече са започнали подготовка за възможни извънредни ситуации.

Както отбелязва норвежкият портал, общинските власти на Тромсе разпространяват йодни таблетки във всички детски градини и училища в опит да гарантират безопасността на гражданите в случай на авария с радиоактивно изтичане. Планът за действие при извънредни ситуации е изготвен въз основа на анализ на риска и уязвимостта, извършен за норвежките въоръжени сили. Този анализ е сериозно критикуван заради своята непълнота. Например в него никога не се споменава за университет или болница — както не се споменава и единственият източник на питейна вода на Тромсе, който е само на 10 км от предполагаемата база за подводници. Но ръководителят на комуната е уверен, че ако нещо се случи, жителите на Тромсе ще бъдат в безопасност — при всички случаи общината е направила всичко по силите си за това.

Алексей Леонков, експерт и редактор на «Арсенал на отечеството», заяви пред NRK, че непрекъснатото задълбочаване на военното сътрудничество между Норвегия и САЩ прави норвежките територии все по-вероятна цел за руските атаки.

„Ако ядрените оръжия бъдат разположени в една от базите, това ще стане основната цел. А ако в пристанището има ядрена подводница, това също е основната цел. Определено ще има ядрен удар. Ядрените ракети вече ще бъдат насочени към Норвегия. За съжаление това е така”, каза Леонков.

Източник: https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/den-nyankomne-amerikanske-ubaten-i-tromso-blir-et-russisk-bombemal_-hevder-ekspert-1.15491272

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments