Ilta-Sanomat (Финландия): Наистина си струва да се ваксинираме със «Спутник V»

Известно е, че финландците и хората с двойно гражданство, работещи в Русия, сe ваксинират с руската ваксина срещу коронавируса. Но и обикновените граждани на Финландия правят това. Вестникът разказва историята на жена, която след смъртта на приятел наистина се уплашила от коронавируса и заминала в Русия за ваксината.

Превод отIlta-Sanomat (Финландия): 

Ilta-Sanomat (Финландия): Наистина си струва да се ваксинираме със "Спутник V"

Според вестник Ilta-Sanomat обикновените финландци редовно ходят в Русия за Спутник. Финландците са особено активни в Русия, защото не знаят кога най-накрая ще им дойде реда да се ваксинират срещу вируса във Финландия.

35-годишната Сана Аалтонен, която живее близо до Хелзинки, също реши да се ваксинира в Русия.

„Един приятел ми каза за тази възможност. По-късно със съпруга ми се свързахме с руското посолство във Финландия. Получихме разрешение да летим до Москва и скоро тръгнахме”, казва Аалтонен.

„Вече получих две ваксинации с ваксината Спутник: първата в началото на април, втората три седмици по-късно“.

Финландските медии често пишат за това как финландците и хората с двойно гражданство, работещи в Русия, се ваксинират с руската коронавирусна ваксина.

В началото на годината Русия облекчи ограниченията за коронавируса, което улесни влизането на туристите в страната.

„Наши близки пострадаха от коронавируса, така че се изплашихме. Тревожността за семейството и приятелите ни надделя“, казва Аалтонен, майка на три деца, относно причините за своето решение.

Тя показа на Ilta-Sanomat сертификата за ваксинация със Спутник V. Във ваксинационния пункт тя направила много снимки и видеоклипове.

Сана Аалтонен твърди, че руските центрове за ваксинация се грижат за безопасността на пациентите. Било много лесно да се разберат всички документи, лекарят говорил отлично английски.

Тя не е забелязала никакви силни странични ефекти.

„След ваксинацията се почувствах по-уморена от обикновено. Също така почувствах леки болки в ставите и болки в тялото и леки първоначални симптоми на настинка, които продължиха няколко дни. Скоро те изчезнаха“.

Според Аалтонен самата ваксина е била безплатна — както за всички руски граждани.

„Частните клиники взимат 108 евро за две ваксинации. Трябва да платите за прегледи и други услуги, свързани с ваксинацията“, обобщава тя.

Аалтонен счита, че наистина си струва човек да се ваксинира със Спутник V.

Източник: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007962863.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments