Зеленски подписа закон за ограничаване вноса на електроенергия от Русия

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа закон, който позволява ограничаване на вноса на електроенергия от Русия и Беларус. Това съобщава пресслужбата на Върховната Рада, предаде ТАСС.

Зеленски подписа закон за ограничаване вноса на електроенергия от Русия

„Върнато с подписа на президента“, се казва в съобщението.

Според кабинета на Зеленски държавният глава е подписал закона «За изменения на някои законодателни актове на Украйна относно сертифицирането на оператора на преносната система», приет от Върховната Рада на 15 април тази година. Според закона правото да се спре вносът на електроенергия от Руската федерация и Беларус се дава на Националната комисия, която се занимава с държавното регулиране в областта на енергетиката и комуналните услуги.

Отбелязва се, че решението за спиране на вноса може да бъде взето, ако регулаторът отмени резултатите от търговете за достъп до междудържавните електрически мрежи за доставка на електроенергия от посочените страни.

По-рано депутатът на Върховната Рада, председател на Независимия синдикат на миньорите на Украйна Михаил Волинец заяви, че Русия унищожава енергийната система на Украйна.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments