Зеленски коментира домашния арест на Медведчук

Президентът на Украйна Владимир Зеленски коментира ареста на Виктор Медведчук, председател на политическия съвет на партията «Опозиционна платформа — за живот», предаде РИА Новости.

Зеленски коментира домашния арест на Медведчук

Според държавния глава, с помощта на законови инструменти, Медведчук е бил лишен от възможността да използва медийни активи и държавна собственост, което, както отбеляза украинският лидер, е позволило на политика „да нанесе открит удар на страната и да причини разрушителни вреди на държавната сигурност.»

По-рано генералният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че депутатите от Върховната Рада на Украйна от партията „Опозиционна платформа — за живот“ Медведчук и Тарас Козак са заподозрени в държавна измяна и присвояване на национални ресурси в Крим. На 11 май в дома на Медведчук е извършен обиск, на 12 май политикът получава статут на заподозрян, а на следващия ден е поставен под домашен арест.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments