Смениха директора на НАП

Освободиха Галя Димитрова като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Това стана с решение на Министерския съвет на служебния кабинет «Стефан Янев». На длъжността е назначен Румен Спецов, съобщиха от Министерския съвет.

Смениха директора на НАП
Източник: БГНЕС

Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия «Д.А. Ценов» — Свищов, със специалности «Икономика и търговия» и «Вътрешен финансов контрол», както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност «Защита на националната сигурност».

От 2009 г. до 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП — Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

Действията по смяната на ръководството на Приходната агенция идват на фона на увереността, с която бившият вече премиер хвали работата по събираемостта за бюджета и борбата с контрабандата. Благодарение на това биха могли да се отделят пари от бюджета за подпомагане на пенсионерите и семействата в кризата, предизвикана от коронавируса.

Припомняме, името на Галя Димитрова се свърза с големия скандал за теча на данни на над 5 милиона български граждани при хакерска атака срещу базите данни на НАП през 2019 г.

Коментари:

comments powered by HyperComments