Sky News: Израелската армия обстрелва ивицата Газа

Армията на отбраната на Израел (ЦАХАЛ) води артилерийски огън по сектор Газа, но на този етап не въвежда подразделения на територията на палестинския анклав, съобщава британският телевизионен канал Sky News — Arabia.

Sky News: Израелската армия обстрелва ивицата Газа

По данни на изданието, ЦАХАЛ използва фосфорни боеприпаси, а болшинството райони от сектор Газа са останали без електричество.

Вечерта на 11 май на границите на палестинския анклав започна най-голямата ескалация през последните години. Израелската армия и палестинските групировки в ивицата Газа продължават да обменят ракетни атаки след безредиците в джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим, където пострадаха над 700 палестинци.

Според Министерството на здравеопазването в Газа, 109 палестинци са били убити при израелските удари. В Израел обявиха смъртта на петима души, включително един войник.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments