Медведчук: Властите в Украйна се опитват да ми затворят устата

Ръководителят на политическия съвет на украинската партия «Опозиционна платформа — за живот» Виктор Медведчук заяви, че украинските власти се опитват да му «затворят устата с дело срещу него», съобщава РИА Новости.

Медведчук: Властите в Украйна се опитват да ми затворят устата

Политикът пристигна в Печорския районен съд на Киев, където трябва да бъде избрана осъдителната мярка по членовете, в които е обвинен — „държавна измяна“ и „нарушаване на военните обичаи“.

Според Медведчук прокуратурата настоява за санкция срещу него под формата на арест или гаранция в размер на 300 милиона гривни. В същото време ръководителят на политическия съвет отбеляза, че украинските власти прилагат срещу него и съпругата му „незаконни санкции по решение на Съвета за национална сигурност и отбрана“ и са блокирали всички сметки, включително тези, от които могат да дойдат средства за осигуряване на залога.

„Това, че ме обвиняват като един от лидерите на опозицията, е, за да затворят устата на нашата партия. Но нищо от това няма да се получи“, обобщи Медведчук.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments