Израел пусна отровен газ срещу палестинци в ивицата Газа

В резултат на конфронтацията между палестински радикални групировки и израелската армия 72 палестинци са убити, а други 400 са ранени. Това съобщава порталът Sama News, позовавайки се на данните на Министерството на здравеопазването на ивицата Газа.

По-рано беше съобщено за 67 загинали.

Израел пусна отровен газ срещу палестинци в ивицата Газа

Отбелязва се, че по време на съдебно-медицинската експертиза е установено, че хората са починали в резултат на задушаване. Отровните газове са довели до смъртта на цивилните жертви. Взети са проби от жертвите за необходимите изследвания.

Министерството на здравеопазването не посочва точните обстоятелства при смъртта на палестинците. Според Sky News Arabia хората са загинали от „вдишването на токсични газове, пуснати от израелската армия“.

По-рано беше съобщено, че израелската армия се подготвя за сухопътна операция в ивицата Газа.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments