«Донбас- това е Русия» :7 години от създаването на ДНР- крачка напред в победата над глобализма

14 май 2021-Нюз Фронт.

На 10-ти май 2021 година в столицата на ДНР Донецк, по инициатива на Общественото Движение «Донецка Република», бе проведен международен дискусионен форум «Донбас- това е Русия», посветен на седмата годишнина от създаването на Донецката Народна Република.

"Донбас- това е Русия" :7 години от създаването на ДНР- крачка напред в победата над глобализма

На продължилия над седем часа онлайн маратон, от 10:00 до 17:00 ч., в пряк ефир активисти от ОД «ДР» и поканени гости споделиха какво за тях означават събитията от 11ти май 2014г., споменати бяха най-ярките моменти в живота на младата Република, бяха обсъдени планове за бъдещето.

Сред гостите на онлайн маратона бяха обществени и политически деятели от Руската Федерация, Донецката Народна Република и други страни, политолози, писатели, журналисти. Модератор на дискусионната платформа беше Алексей Муратов, ръководител на изпълкома на ОД «ДР».

 

От българска страна, гости в студиото бяха ръководителите на Общественото сдружение «ОПЛОТ България», Цветомир Гетов и Мирослава Димитрова.

 

"Донбас- това е Русия" :7 години от създаването на ДНР- крачка напред в победата над глобализма

( Мирослава Димитрова, Цветомир Гетов- «Оплот България»)

 

Мирослава Димитрова, отбеляза значението на ролята на Руската Федерация в борбата срещу „меката сила” на западното влияние върху мирогледа на хората в България.

„Трябва да продължим културната и информационна война. Благодарение на фалшивата пропаганда в медиите, хората смятат, че днес в Донбас войната между Русия и Украйна продължава вече седма година. Въпреки че в действителност това не е така.

Това е битка за умовете на хората.

И в този контекст много зависи от руското противопоставяне на тази политика на подмяна на фактите.»

 

«Вчера в България, въпреки липсата на държавна подкрепа в 47 града, благодарение на инициативата на обикновените граждани се проведе акция „Безсмъртният полк“.

Това е положителен знак, но трябва да се положат повече усилия за борба със западните внушения. «

 

„Русия все още не е използвала всичките си ресурси на влияние в информационната борба днес“, продължи Цветомир Гетов,

 

«Трябва да предприемем конкретни стъпки. Това е единственият начин да се пробие информационната блокада ”.

 

„Западът прави всичко, за да убие всеки алтернативен глас. Но в Америка днес има все повече хора, които четат и гледат информационния портал RT, Russia Today, защото това е алтернативна гледна точка. Независимо от всичко, истината винаги печели “,отбеляза Андрей Крамар, съветник на ръководителя на Централния изпълнителен комитет на ОД „ ДР “.

 

 

Днес Европа е в криза, която се проявява в културната сфера и има дълбоки корени — плуралистичното общество не дава на човека никаква реална социална общност, никакъв реалистичен мироглед и никакъв реален смисъл.

Следователно руският свят част, от който е Донбас, не се нуждае от материалистичната култура на съвременното западно общество, тя се нуждае от обединяваща идеология, която да обхваща всички аспекти от живота на хората, да развива страната и да съхранява всичко, което застрашава съществуването на народа.

Донецката Народна Република направи своят избор: изгради собствена република за да запази културата си, другата възможност беше да капитулира и да стане изостанала провинция на Запада, както се случва със сегашна Украйна.

А успехите на младата република могат да се превърнат в крачка напред в победата над глобализма.

Автор: Мирослава Димитрова

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments