US учен: Американците не признават жертвите, направени от съюзниците им в Афганистан

Сред американските войници в Афганистан има мрачна шега, че ISAF означава „Видях как воюват американците“. Но според авторите на изследването, поне в случая с Обединеното кралство и Канада, тази острота е „крайно несправедлива“, пише The Guardian.

US учен: Американците не признават жертвите, направени от съюзниците им в Афганистан

«Американците не разбират напълно и не признават жертвите, направени от техните съюзници в Афганистан», казва Джейсън Дейвидсън, автор на доклада за новото проучване за загубите на съюзниците от НАТО в 20-годишния конфликт, пише The Guardian.

Дейвидсън е и професор по политически науки и международни отношения в университета «Мери» във Вашингтон.

„Тази информация остава извън полезрението не само на онези, които критикуват съюзниците. Не му се обръща необходимото внимание дори от онези, които обикновено подкрепят съюзниците, включително от настоящата администрация (на Джо Байдън, бел.ред.). Бих искал американските политици да признаят повече и да обсъдят с обществеността цената, която американските съюзници платиха в тези войни“, добави ученият.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments