Китай ще си сътрудничи с Русия в проекта за арктическа станция «Снежинка»

Николай Корчунов, пълномощен посланик на руското външно министерство, високопоставен служител на Арктическия съвет от Руската федерация, заяви, че Китай, следвайки Южна Корея, се интересува от възможността да си сътрудничи в проекта за изграждането на Арктическата станция «Снежинка», съобщава РИА Новости.

Китай ще си сътрудничи с Русия в проекта за арктическа станция "Снежинка"

Според него Пекин вече е изразил готовността си да се присъедини, проявява интерес към този проект, «включително доставката на оборудване».

Дипломатът отбеляза, че Южна Корея също е решила да участва в изграждането на станцията.

По-рано Корчунов заяви, че Сеул създава фонд за работа с руската страна в областта на водородната енергетика. Той допълни, че първият проект на този фонд може да бъде работата на станция «Снежинка».

Международната арктическа станция «Снежинка» трябва да се превърне в напълно автономен комплекс, който ще работи на базата на възобновяеми енергийни източници и водородни източници (без дизелово гориво). Станцията ще има няколко сгради от типа купол, свързани с преходи. Разположението на сградите отгоре наподобява снежинка, поради което проектът на станцията е наречен така.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments