Guardian: Британците и канадците загиват в Афганистан много по-често от американците

Британските и канадските войници са имали значително по-големи шансове да загинат в афганистанския конфликт, отколкото американските им колеги. Това е заключението, до което са стигнали авторите на новото изследване Costs of War. Освен това, според него, Обединеното кралство е задминало САЩ при предоставянето на икономическа и хуманитарна помощ на Афганистан като процент от БВП, съобщава The Guardian.

Guardian: Британците и канадците загиват в Афганистан много по-често от американците

Вероятността от гибел на британските и канадските войски в Афганистан е повече от два пъти по-голяма от тази на американските им колеги. Това се доказва от ново проучване за загубите на съюзниците от НАТО в 20-годишния конфликт, пише The Guardian.

Докладът е публикуван като част от проекта „Цената за война» на университета Браун. Другата „поразителна точка“ от доклада: Обединеното кралство харчи малко повече за икономическа и хуманитарна помощ за Афганистан като процент от БВП (0,16%), отколкото САЩ (0,15%), следвана от Германия и Канада с по 0,14%., отбелязва изданието.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments