Bloomberg: ЕС видя опит на Русия да «интегрира» част от Украйна

Европейският съюз заяви, че Русия се опитва да анексира част от Източна Украйна, пише Bloomberg, позовавайки се на документа, представен на членовете на ЕС.

Bloomberg: ЕС видя опит на Русия да "интегрира" част от Украйна

Според агенцията в документа се посочва, че подобни стъпки на Кремъл като организиране на незаконни избори в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и издаване на паспорти на местните жители «са насочени към де-факто неконтролирани от правителството на Украйна територии от Русия».

Освен това текстът посочва, че ЕС може да засили енергийната сигурност на Украйна, както и да направи страната участник в редица проекти за сигурност на ЕС на фона на изявленията за предполагаемата възможна агресия от Русия.

Както съобщава Bloomberg, в същото време предоставянето на автономия на Донбас може да блокира присъединяването на Украйна към НАТО и ЕС.

По-рано руският президент Владимир Путин обяви хуманитарния характер на предоставянето на руско гражданство на жителите на Донбас. Според него Москва няма желание да създава проблеми на Киев, но ситуацията с гражданските права в този регион надхвърля границите.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments