Байдън подписа указ за киберсигурността на САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън одобри указ за гарантиране на киберсигурността на страната, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Байдън подписа указ за киберсигурността на САЩ

Отбелязва се, че този документ има за цел да увеличи киберсигурността на Съединените щати и да защити мрежите на федералното правителство.

Според съобщението последните инциденти с киберсигурност като Colonial Pipeline, SolarWinds и Microsoft Exchange «са отрезвяващо напомняне, че организациите от частния и държавните сектори в САЩ все по-често се сблъскват със сложна злонамерена кибер активност от страна на правителствени участници» и «от киберпрестъпници».

Съветът за национална сигурност на САЩ обясни, че този указ премахва бариерите пред обмена на информация между правителството и частния сектор относно заплахите за киберсигурността, модернизира и определя по-строги стандарти за киберсигурност във федералното правителство, а също така подобрява сигурността на веригите за доставки на софтуер. Документът също така предвижда създаването на съвет за анализ на въпросите, свързани с киберсигурността (Cybersecurity Safety Review Board).

По-рано стана известно, че САЩ могат да увеличат разходите за киберсигурност заради хакерите.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments