Първи коментари на служебните министри

В Министерския съвет без присъствие на медиите се проведе церемонията по предаване на властта от кабинета «Борисов 3» на служебното правителство. След нея вицепремиерът по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков обяви:
Първи коментари на служебните министри
Президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на служебното правителствоСнимка: БГНЕС

„Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Христо Терзийски първо. Ревизия на властта — към нас подобни изисквания няма, това се правеше от парламентарните комисии. Щом е казал президентът, ще има осветляване, дотолкова доколкото времето ни позволи“.

В приоритетите на Бойко Рашков влиза осигуряването на честни избори, борба и превенция на престъпността и нелегалната миграция. Той заяви това при влизане в сградата на МВР:

„Няколко дни ще са необходими поне…,за да може да се навлезе истински в проблематиката на това голямо ведомство“. 

Прозрачност и отговорно управление през следващите 2 месеца обеща новият министър на икономиката Асен Василев.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров не пожела да коментира ще удължи ли извънредната епидемична обстановка.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пък заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в неговия ресор.

„Без предубеденост, без тенденциозност и с необходимата задълбоченост. Това правителство има за амбицията да покаже почтеност и прозрачност, а Министерство на правосъдието се очаква да работи справедливо“, отбеляза след церемонията по встъпване Янаки Стоилов.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че му предстоят срещи с представители в предния парламент партии, за да ги изслуша за програмите им за култура.

„Отивам на място, където ще свърша много работа. Първо ще се срещна с политическите партии от досегашния парламент, за да чуя техните програми в областта на културата“, декларира проф. Велислав Минеков, министър на културата:

«Това, което не беше свършено за десет години ще се опитаме да свършим за два месеца…Наистина е амбициозно това, което правим, но все пак  ако не друго поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. Всичко ще бъде извършено»

Коментари:

comments powered by HyperComments