Проф. Евгений Дайнов: Радев подписа Декларацията срещу Русия

«Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство, показвайки, че е възможно хората да се съберат не на почвата на политическа идеология, а на почвата на това, че трябва да се прави почтено правителство, което да възстанови върховенството на закона«. Този коментар направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов във връзка с встъпилото в длъжност днес служебно правителство, назначено от Румен Радев.

Проф. Евгений Дайнов: Радев подписа Декларацията срещу Русия
Снимка: БГНЕС

По думите на Дайнов президентът Радев има «сантименти и идеи за балансиране на нещата по отношение на Русия», но добави:

«С инициативата «Три морета», която има за цел да противостои на нездрави руски намеси в нашия регион, в която той е деен участник, както и с участието му във форума на НАТО, т.нар. Б9, и декларацията, която подписа и той, която беше в посока на това, че Русия става все по-враждебна сила с лоши намерения, тези остатъчни трептения на Радев към Русия се поглъщат от истинската политика, че трябва да се пазим от руски влияния».

Проф. Евгений Дайнов заяви категорично, че пропагандата, че президентът Румен Радев е «едва ли не руски агент», е била фалшива от самото начало.

Прогнозата на политолога е за по-различни резултати от предсрочните избори на 11 юли, тъй като той смята, че партиите на протеста не са успели да мобилизират всички свои симпатизанти на вота на 4 април.

Интервю на Людмила Железова с проф. Евгений Дайнов в предаването «12+3»

Коментари:

comments powered by HyperComments