Активността на НАТО около границите на Крим се усилва

12 май 2021-Нюз Фронт.

Вече няколко седмици около руските въздушни граници летят разузнавателни самолети на Северноатлантическия алианс.

Според мнението на военни наблюдатели от редица информационни издания, повишената активност на авиацията на НАТО в близост до кримските граници възможно е свързана и с разполагането на зенитно-ракетни системи С-350 «Витяз» във военните подразделения на Южния военен окръг (ЮВО).

 

Активността на НАТО около границите на Крим се усилва

Според изявлението на командира на Южния военен окръг, генерал от армията Александър Дворников, един от полковете на окръга е получил първите най-нови системи за ПВО С-350 Витяз, способни ефективно да поразяват както аеродинамични, така и балистични цели на противника . Това според военните експерти не може да не предизвика интереса на ръководството на НАТО.

Военни журналисти отбелязват факта, че от няколко седмици разузнавателните самолети на Северноатлантическия алианс активно летят близо до руските въздушни граници. Отбелязва се, че изтребителите на дежурните сили на ПВО на руските ВВС многократно са се вдигали във въздуха, за да идентифицират и ескортират чуждите самолети. Нарушения на въздушното пространство на Руската Федерация не допуснато.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments