САЩ «евтино купуват Украйна»: Пушков назова цената на Киев

Сенаторът от Русия Алексий Пушков коментира изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен за разпределянето на финансова помощ за Украйна. Според руския политик Вашингтон просто „купува евтино“ Незалежната.

САЩ "евтино купуват Украйна": Пушков назова цената на Киев

Сенаторът Алексей Пушков отговори на изявлението на държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен, че Вашингтон е помогнал на Украйна от 2014 г. насам, отпускайки 4,6 милиарда долара. Членът на Съвета на федерацията счита, че повечето от тези средства са отишли ​​за закупуването на оръжия.

Пушков подчерта, че единствената цел на САЩ е «да въоръжат Украйна срещу Русия».

«Нито един жител на страната не се е възползвал от американската «помощ».

«Целта на САЩ е да насърчат антируската ориентация на Киев. Така че САЩ купуват евтино Украйна — 4,6 милиарда за седем години са твърде малко», написа Пушков в своя Telegram- канал.

По-рано Блинкен долетя на визита в Киев, превръщайки се в първият представител на администрацията на американския президент Джо Байдън, който се съгласи на посещение в Украйна.

За Европа идването на Байдън на власт в САЩ също е изпитание, защото тя иска да бъде геополитическа сила, цитирахме по-рано мнение на автор на статия, публикувана в СМИ. Но именно пристигането на Байдън промени ситуацията за Украйна, която разчита на НАТО и САЩ. Влошаването на ситуацията отчасти се обяснява с факта, че Киев се придвижва към сближаване със САЩ, а Байдън ясно показа подкрепата си за Украйна и желанието й да се присъедини към алианса.

САЩ изпратиха на Украйна оръжие и $125 млн помощ

Изпращането на допълнителни 500 американски войници в Европа потвърждава завръщането на Съединените щати. Вашингтон продължава да доставя оръжие на Киев, а в началото на март обяви допълнителна помощ за Украйна в размер на 125 милиона долара, се съобщава още в статията.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments