Посолството на РФ: Русия отхвърля съобщенията в СМИ за участие в кибервзлома в САЩ

Русия отхвърля разпространената в СМИ информация за съпричастността към кибервзлома над компанията-оператор на тръбопроводи в САЩ Colonial Pipeline. Съответното изявление е публикувано на страницата на руското посолство във Facebook във вторник, 11 май.

Посолството на РФ: Русия отхвърля съобщенията в СМИ за участие в кибервзлома в САЩ

По-рано американският президент Джо Байдън заяви, че организаторите на кибервзлома на Colonial Pipeline могат да се намират в Русия, при това липсват доказателства за това, че руската държава е съпричастна към това.

От дипломатическото представителство отбелязват, че някои СМИ се опитват да обвинят Русия в кибератаката над Colonial Pipeline.

«Американските власти прехвърлят отговорността за инцидента върху групата DarkSide и не я асоциират с конкретни страни. Категорично отхвърляме неоснователните измислици на отделни журналисти и отново заявяваме, че Русия не провежда «злонамерени» операции във виртуалното пространство», подчертаха от посолството на Русия във Вашингтон.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments