WZ: Войниците на НАТО няма да се бият срещу Русия за Украйна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен замина за Украйна. Посещението му е доказателство за «непоклатимата подкрепа» на САЩ. Но тук не става дума за потенциални подкрепления в случай на война, сигурни са експертите, с които Wiener Zeitung разговаря. Войниците на НАТО няма да се бият за Украйна — нито американците, нито европейците.

Превод от Wiener Zeitung, Австрия:

WZ: Войниците на НАТО няма да се бият срещу Русия за Украйна

Очевидно Джо Байдън и Владимир Путин няма да станат добри приятели в този живот. Противоречията между либералния президент на САЩ и неговия геополитически колега, бившия офицер от КГБ в московския Кремъл, са твърде големи.

Освен главния съперник на САЩ, Китай, на първо място е ядрената сила Русия, тя се счита за съперник на САЩ, който е трудно предсказуем. Затова САЩ решително се противопоставят на Кремъл по отношение на Украйна: през март Пентагонът реши да достави на Украйна оръжия на стойност 125 милиона долара.

Никакви военни действия на страната на Киев

„Такива доставки на оръжие може да станат по-чести в бъдеще, както и съвместните маневри между украинските войници и въоръжените сили на НАТО. Присъствието на военни кораби в Черно море също е вероятно“, каза политологът Герхард Мангот пред Wiener Zeitung.

Но един експерт по Русия напълно изключва войниците от НАТО да застанат на страната на Украйна в случай на война с Москва. И въпреки че американските военни съветници вече са в страната и има смисъл САЩ да отслабят вражеска Русия, като обвържат Украйна със Запада, никой няма да се бие на страната на Киев.

НАТО може да бъде опозорено

Експертът Дубови е на същото мнение. Той счита, че желанието на Украйна да се присъедини към НАТО няма да се сбъдне. Поради военните конфликти на украинска територия влизането на Киев в алианса е невъзможно от правна гледна точка.

«Освен това държавите от НАТО като Франция, Германия или Италия няма да посмеят да влязат във военен конфликт с Москва.»

В действителност, според експерта, Москва е напълно способна да реши всеки военен конфликт в своя полза:

„Например при евентуална атака срещу балтийските държави никой не знае колко бързо държавите от НАТО ще бъдат приведени в бойна готовност и дали ще го направят изобщо“, размишлява Дубови.

Според него желанието на НАТО за сътрудничество не трябва да се разглежда от военен аспект. НАТО може да бъде опозорено, но Западът няма да иска да поеме такъв риск с Русия.

Източник: https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/politik/europa/2102924-Heikle-Gratwanderung-fuer-Washington.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments