The ​​Guardian: Светът счита САЩ за главната заплаха за демокрацията

Ново допитване в 53 държави показва не толкова радостна картина за Америка. Според проучването почти половината от анкетираните смятат, че Съединените щати представляват много по-голяма заплаха за демокрацията за техните страни, отколкото Русия или Китай, според The ​​Guardian.

The ​​Guardian: Светът счита САЩ за главната заплаха за демокрацията

Съединените щати са изправени пред трудна задача — да докажат, че са основният пазител на глобалните права и свободи. В действителност, според новото световно проучване, САЩ са „по-голяма заплаха за демокрацията, отколкото дори Русия и Китай“, пише The Guardian.

Датската фондация «Алианс на демокрациите» поръча проучване, обхващащо 50 000 респонденти и 53 държави. Неговите заключения няма да бъдат лесни за външните министри от Г7, събрани в Лондон, чиито членове се представят като защитници на демократичните ценности, решени да се противопоставят на автокрацията, отбелязва вестникът.

Според The ​​Guardian допитването е проведено от «Латана» от февруари до април, така че може да отразява резултатите от външната политика на Доналд Тръмп с мотото „Америка над всичко“. Като цяло резултатите показват, че представите за Съединените щати започват да се подобряват през последната година.

Може би „най-поразителният резултат“ е, че почти половината (44%) от анкетираните са загрижени, че САЩ заплашват демокрацията в техните страни. Напротив, страхът от китайско влияние е 38%, а от руското — 28%, което е най-ниският показател, подчертава изданието.

„Резултатите може отчасти да отразяват възгледите за сравнителната мощ на Съединените щати. В същото време те показват, че нито Америка, нито Г7 могат просто да си присвоят ролята на защитници на демокрацията“, пише The Guardian.

Източник: https://www.theguardian.com/world/2021/may/05/us-threat-democracy-russia-china-global-poll

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments