Допитване: Най-голямата заплаха за демокрацията е икономическото неравенство

Датската фондация «Алианс на демокрациите» поръча проучване, обхващащо 50 000 респонденти от 53 държави.

Допитване: Най-голямата заплаха за демокрацията е икономическото неравенство

Според респондентите най-голямата заплаха за демокрацията е икономическото неравенство (64%). Освен това половината от анкетираните (48%) виждат силата на големите технологични компании като опасна и подкрепят по-строгото регулиране на социалните мрежи.

Изследването вероятно също ще разтревожи източноевропейските държави, включително Унгария. Само 31% от гражданите я признават за демократична, което съвпада с резултатите в Нигерия, Иран, Полша и Венецуела.

„Допитването показва, че демокрацията все още е жива в сърцата и умовете на хората“, каза Андерс Фог Расмусен, председател на «Алианса на демокрациите» и бивш ръководител на НАТО.

„Сега трябва да излезем от пандемията на COVID-19, като дадем повече демокрация и свобода на хората, които искат техните страни да бъдат по-демократични.“

Източник: https://www.theguardian.com/world/2021/may/05/us-threat-democracy-russia-china-global-poll

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments