Bild: Пореден немски регион преговаря за закупуването на «Спутник V»

Министерството на здравеопазването на Мекленбург-Померания води преговори с руската страна за закупуването на 1 милион дози Спутник V, пише Bild. Преговорите бяха организирани от министър-председателя на региона Мануела Швециг: както отбелязва вестникът, Мекленбург-Померания се присъедини към редиците на германските региони, желаещи да получат достъп до руската ваксина.

Bild: Пореден немски регион преговаря за закупуването на "Спутник V"

Що се отнася до руските интереси в Германия, федералната провинция Мекленбург-Померания традиционно изпреварва всички останали, пише Bild. Сега министър-председателят на региона Мануела Швециг активно се застъпва за закупуването на руската ваксина Спутник V: политикът организира преговори между производителя на препарата и Министерството на здравеопазването на Мекленбург-Померания. Говорителят на Швециг заяви, че въпросът се отнася до закупуването на 1 милион дози Спутник V.

Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан обаче отговаря за закупуването на ваксините, пише вестникът. Според него германското правителство води преговори с руския производител: както отбелязва Bild, това означава, че никой друг не може да води подобни преговори. Според вестника федералното правителство смята, че преговорите на Швециг с производителя на Спутник V са PR шоу.

Според Bild Словакия и Бразилия наскоро отказаха да купят руската ваксина, но в Германия не само Мануела Швециг се застъпва за Спутник V. Покупката на руския препарат се подкрепя от министър-председателя на Саксония Михаел Кречмер, министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер и министър-председателя на Саксония-Анхалт Райнер Хаселоф. Изданието отбелязва, че Зьодер и Хаселоф също планират да започнат производството на «Спутник V» в своите региони.

Източник: https://www.bild.de/wa/ll/bild-de/unangemeldet-42925516.bild.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments