Путин: Свещеният общонационален подвиг на СССР за Победата никога няма да бъде забравен!

Руският президент Владимир Путин заяви, че руската държава ще продължи да защитава паметта за Втората световна война. Това съобщи ТАСС.+

Путин: Русия ще отстоява спомена и истината за Втората световна война

Той увери, че руснаците никога няма да забравят как техните бащи и дядовци са защитавали родната си земя и са освобождавали Европа.

„Ние твърдо защитихме и ще продължим да защитаваме историческата истина за тази война, нейните причини, резултати и уроци“, подчерта Путин във видеопослание към участниците в VII-ия Форум на регионите на Беларус и Русия.

По-рано, в обръщение към учениците на 1 септември Путин заяви, че свещеният общонационален подвиг на победата във Великата отечествена война никога не трябва да се забравя.

Руските следователи са готови да съдействат на своите беларуски колеги в разследването на наказателното дело за геноцида на беларусите по време на Великата отечествена война, заяви Светлана Петренко, официален представител на Следствения комитет (СК) на Русия. Това съобщи РИА Новости.

Русия е готова да помогне на Беларус в разследването на геноцида над беларусите по време на Втората световна война

„В случай че СК на Русия получи искане от беларуските си колеги с искане за съдействие в разследването … разбира се, ще бъде осигурена необходимата методическа и практическа помощ“. — отбеляза представителят на СК.

По-рано генералният прокурор на Беларус Андрей Швед обяви плановете си да поиска правна помощ от Русия и Германия, както и да подаде молба до Нюрнберг при разследване на наказателното дело за геноцида на населението на републиката по време на Великата отечествена война.+

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Петя Паликрушева

Коментари:

comments powered by HyperComments