САЩ призоваха Русия да «върне Крим», Крим предложи на Вашингтон да върне Аляска

8 май 2021-Нюз Фронт.

На рускоезичната страница на Държавния департамент на САЩ във Facebook се появи публикация, в която „САЩ призовават Русия да върне на Украйна пълния контрол над полуострова“.

САЩ призоваха Русия да "върне Крим", Крим предложи на Вашингтон да върне Аляска

Ръководителят на комисията на парламента на Крим по народна дипломация и междуетническите отношения Юрий Гемпел, коментирайки поста с призива за „връщане на Крим“, прикани Вашингтон да даде пример и да върне Аляска на Русия.

„САЩ продължават да изказват глупави и исторически неграмотни изявления за връщането на руския Крим, историческата територия на Русия, под контрола на Украйна. Всички по света добре знаят, че полуостровът е бил руски и погрешно е бил част от Украйна. И ако САЩ са толкова жадни за историческа и териториална справедливост, тогава е възможно да дадат пример на целия свят и да върнат на Русия нейните исторически владения в Северна Америка — Аляска “, каза Гемпел пред РИА Новости.

Парламентарят смята, че като цяло изявлението на Държавния департамент на САЩ за Крим е груба намеса във вътрешните работи на Русия и посегателство върху нейните законни територии.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments