САЩ обявиха за разрив на споразуменията с Русия по Сирия

8 май 2021-Нюз Фронт.

За да получат повече контрол над североизточната част на Сирия, САЩ планират да спрат да координират провеждането на своите операции с руската страна.

Военни наблюдатели на различни информационни издания, позовавайки се на коментара на известния руски военен експерт Алексей Леонков, информират, че САЩ планират да нарушат всички съществуващи споразумения с Русия за действия в Сирийската арабска република (САР).

САЩ обявиха за разрив на споразуменията с Русия по Сирия

Това решение е взето от командването на американския военен контингент поради факта, че успехите на руските въоръжени сили в антитерористичната операция в САР сериозно подкопават авторитета на американската армия, която губи влиянието си в този регион .
За да изравнят ситуацията и да получат повече контрол над североизточната част на Сирия, САЩ планират да спрат да координират провеждането на своите операции с руската страна.
Или с други думи, да започнат да правят каквото си искат и както намерят за добре. Напомняме, че САЩ се намират незаконно на територията на Сирия.

Отбелязва се, че взаимодействието на щаба на американските и руските сили е установено в Сирия, за да се предотвратят инциденти във въздушното пространство на страната. За да прекъсне линията на взаимодействие обаче, Вашингтон обвинява Москва в нарушаване на споразуменията.

Алексей Леонков, коментирайки тази официално непотвърдена информация, заяви, че в този случай руските военни не само ще затворят въздушното пространство на Сирия за самолети и безпилотни летателни апарати на ВВС на САЩ, но и ще ги унищожат, в случай на нарушения в забранената за полети зона.

По-рано беше съобщено, че руските военни са съобщили за преместване на на техниката на коалиционните сили в Сирия.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments