Поляците се усъмниха в белоруския произход на маршал Рокосовски

Олга Добжанска, полска изследователка на биографията на съветския и полски маршал Константин Рокосовски, изрази съмнения относно белоруския произход на един от най-успешните съветски пълководци от Великата отечествена война, съобщава РИА Новости.

Поляците се усъмниха в белоруския произход на маршал Рокосовски

В един от белоруските архиви наскоро беше намерен запис за кръщението на Константин Рокосовски в белоруското село Телехани, Пинска област, Минска провинция на Руската империя. Това съобщиха беларуски изследователи от Националния исторически архив.

Според Добжинска данните от църковните книжа, намерени от служителите на архива, не доказват, че бъдещият освободител на Варшава е роден в Беларус.

Добжинска също отбеляза вероятността Рокосовски да е бил роден във Варшава и да е бил кръстен в родината на майка си, Телехани.

„Майка му е била православна, а в Руската империя е имало такива правила. Детето трябвало да бъде кръстено в православието, въпреки факта, че баща му е бил католик”, сподели Добжинска.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments