Frankfurter Allgemeine: Повече хора умират от наркотици в САЩ, отколкото от коронавирус

Пандемията на коронавируса стимулира опиоидната епидемия в САЩ, пише германският вестник Frankfurter Allgemeine. Напоследък все повече хора в страната умират от употреба на наркотици, отколкото от коронавирус. Социалната изолация, внезапната безработица и смъртта на близките от болести водят мнозина до отчаяние, което само изостря опиоидната криза в Америка.

Frankfurter Allgemeine: Повече хора умират от наркотици в САЩ, отколкото от коронавирус

Из официалната статистика: миналата година 713 души са починали от свръхдоза в Сан Франциско, което означава увеличение с повече от 60% спрямо 2019 г. По този начин броят на смъртните случаи от наркотици надвишава смъртността от коронавируса (250 случая). В 517 случая смъртта се дължи на употребата на фентанил. Тази година не дава надежда, че ситуацията ще се подобри, а това е „адски страшно“, казва Джейсън Норели, доброволец в организация за помощ на наркозависими.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments