Daily Telegraph: Бивш агент на MI6 предаде на САЩ второ досие за Тръмп

Бившият сътрудник на MI6 Крис Стил е подготвил второ досие за Доналд Тръмп на американските разузнавателни служби, пише Daily Telegraph. Както отбелязва вестникът, то съдържа допълнителна информация за предполагаемата намеса на Русия в изборите през 2016 г., както и нова информация за предполагаемо руското компрометиращо видео за любовните похождения на Тръмп.

Daily Telegraph: Бивш агент на MI6 предаде на САЩ второ досие за Тръмп

Бившият офицер от MI6 Крис Стил е предал второ досие за Доналд Тръмп на американските разузнавателни служби, пише Daily Telegraph. Изданието припомня, че по-рано Стил вече предаде на САЩ няколко доклада относно Доналд Тръмп, включително данни за предполагаемите му любовни похождения.

Според Daily Telegraph първото досие на Стил за Тръмп в крайна сметка породи разследване от специалния прокурор Робърт Мълър за «намесата на Русия» в президентските избори през 2016 г. в САЩ. Досието включваше сензационното твърдение, че Кремъл разполага с видеоклип с компрометиращи доказателства срещу Тръмп, в който бившият президент е бил с проститутка в московски хотел през 2013 г. Самият Тръмп винаги е отричал всякаква информация от досието на Стил.

Що се отнася до второто досие, то съдържа допълнителни твърдения за намесата на Русия в изборите през 2016 г., както и информация за наличието на допълнителни видео компрометиращи доказателства, пише вестникът. Освен това досието съдържа информация за предполагаемата връзка на ръководителя на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт с руската страна. ФБР смята, че съучастник на Манафорт е Константин Килимник, който е предал информация за кампанията на Тръмп на руските специални служби. ФБР обеща награда от 250 000 долара за „информация, водеща до ареста на Килимник“.

Според думите на Стийл основната информация за досието идва от една от агентурните му мрежи. Както вестникът отбелязва, преди това Тръмп нарече разследванията на Стил „куп боклук“.

Daily Telegraph пише, че първото досие на Стил в крайна сметка е било отхвърлено от ЦРУ като «интернет клюки», но Министерството на правосъдието на САЩ го използва като една от причините за установяване на наблюдение на един от бившите помощници на Тръмп Картър Пейдж. Сега Пейдж се опитва да осъди Министерството на правосъдието и ФБР за 75 милиона долара.

Източник: https://www.telegraph.co.uk/news/2021/05/03/mi6-spy-christopher-steele-produced-second-dossier-donald-trump/

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments