Bloomberg: Страните с ниски доходи отказват да купуват ваксините Pfizer и BioNTech

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че страните с ниски и средни доходи са се отказали от закупуването на ваксината срещу коронавируса, разработена от американската компания съвместно с германския партньор BioNTech. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на писмото на Бурла до служителите на компанията.

Bloomberg: Страните с ниски доходи отказват да купуват ваксините Pfizer и BioNTech

„Помолихме всички страни да направят поръчки, за да можем да разпределим дозите (ваксини) за тях. Всъщност държавите с високи доходи са запазили повечето дози“, каза Бурла.

Той обясни, че се е обърнал към властите на много страни със средни и ниски доходи, за да се опита да ги убеди да запазят дози ваксини, но тези държави са решили да правят поръчки от други производители на препарати срещу COVID-19.

По-рано фармацевтичните компании Pfizer и BioNTech подадоха заявление до европейския регулатор за използването на коронавирусна ваксина сред подрастващите. Компаниите са разработили отделен антикоронавирусен препарат за тийнейджъри, наречен Comirnaty.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments