„Безсмъртният полк“ ще отбележи 76-тата годишнина от Победата в над 47 български града

„Безсмъртният полк“ като гражданска международна акция вече е традиция в България.

Нашите редове пазят Истината за Великата победа над хитлеристките пълчища, прекланят се пред паметта на нашите роднини, които отдадоха живота и силите си за един нов свят – за свят без фашизъм и нацизъм, отбелязват с топлота и радост този грандиозен Ден!

„Безсмъртният полк“ ще отбележи 76-тата годишнина от Победата в над 47 български града

През 2021-ва година също ще отбележим 9-ти май в над 47 български града!

С оглед на продължаващата пандемична обстановка в България и мерките, които се налага да спазваме, ние ще организираме провеждането на „Безсмъртният полк“ по начин, който да не застрашава живота  и здравето на участниците в него.

Призоваваме участниците във всички форми на провеждане на „Безсмъртния полк“ да спазват необходимата дистанция от 1,5 м. един от друг и да носят предпазни маски, за да не разпространяват заразата.

Фондация „Безсмъртният полк“ предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2021-та година да отбележат нашия празник онлайн и в социалните мрежи, а там където е възможно – да поднесат цветя и венци пред паметниците на Победата и да се преклонят пред героизма на българските и съветските антифашисти.

Нека всеки българин, който има роднини – участници в Съпротивата срещу фашизма в периода 1923-1945 година, да разпространи техните снимки в своите социални профили и в групите, в които членува.

Всеки, който желае и има тази възможност, може да обработи своите снимки и върху тях да положи символиката на „Безсмъртния полк“, която може да бъде свалена от сайта на фондация „Безсмъртния полк“ https://bezsmartniatpolk.com или от facebook-групата на полка https://www.facebook.com/groups/bezsmartniatpolk/ .

Нека и тази година ние ще застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната саможертва.

Управителният съвет на фондация „Безсмъртният полк”  следи с внимание развитието на епидемичната обстановка и се надява, че съвсем скоро ще можем да провеждаме нашето ежегодно събитие в традиционен порядък.

Коментари:

comments powered by HyperComments