Зеленски покани Байдън да посети Украйна


Президентът на Украйна Владимир Зеленски обсъди с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен възможното посещение на американския лидер Джо Байдън в Украйна. Това съобщи РИА Новости.

Зеленски покани Байдън да посети Украйна

„Поканих президента на САЩ да пристигне на официално посещение в Украйна тази година — годината на 30-годишнината от нашата независимост. Не знам в какъв формат може да се проведе тази среща, това зависи от двете страни“, каза Зеленски.

Според политика тази среща ще бъде важна и за двете страни. Блинкен от своя страна отбеляза, че Байдън ще може да пристигне веднага щом се появи възможност, но това не е възможно през август поради ситуацията с коронавируса.

По-рано Блинкен увери Зеленски, че САЩ и Г7 подкрепят териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

В четвъртък, 6 май, Блинкен пристигна в Киев. Самолетът му кацна на международното летище «Бориспол». Експерти заявиха, че държавният секретар на САЩ ще се срещне с украинския президент Владимир Зеленски и ще обсъди отношенията между Вашингтон и Киев.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments