Путин лиши Америка от главното им оръжие срещу Русия

В рамките на няколко дена от Русия пристигат все по-интересни новини.

Веднага, щом президентът на САЩ Джо Байдън започна да играе добрия и лошия полицай едновременно, МВнР на Русия даде да се разбере, че няма да търпи подобен фарс.

Путин лиши Америка от главното им оръжие срещу Русия

Западът моментално обвини Русия в излишна жестокост, припомняйки времената, когато СССР се възприемаше от западната общност като «Империя на Злото».

Защо? Защото Путин започна да отговоря асиметрично на всички неприятелски действия.

Първата неприятна новина за Вашингтон беше ограничаването на краткосрочните командировки по линията на дипломатическите представителства. Т.е. сега американците ще получават не повече от 10 визи на година, с други думи ще се действа на принципа на взаимността: ако Русия е изхарчила 5 допълнителни визи за обезпечение на професионалната дейност на посолството, то и Щатите ще получат входни документи в същото количество.

Всички разбират повече от добре, че с подобни визи се ползват агентите на специалните служби за изпълнение на краткосрочните си задачи: среща с руската опозиция, преговори, инструктаж и т.н.

Последва втори удар — прекратяване действието на Меморандум-1992.

Според това споразумение се забранява присъствието на представители на консулствата във всички забранени зони. Т.е. представителите на консулствата вече няма да могат безпрепятствено да се движат по Русия.

Горният указ е логично продължение на ограничителните мерки.
Американците, получили краткосрочни визи, сега са задължени да си стоят в посолството и да гледат умно през прозореца.

Но знаем, че САЩ винаги са имали сериозни планове относно руската «пета колона».

С други думи: да разтърсят своя геополитически противник отвътре с ръцете на руската опозиция — любима тактика на Вашингтон.

Сега ….нъц. Край. Кремъл врътна кранчето.

Освен това, на руска територия Путин въведе забрана за дейността на американските фондации и НПО-та, често занимаващи се с финансиране на различни опозиционни и антиправителствени групи.

Повече от ясно е, че чрез интеренет не можеш да вербуваш агент. Може да се опиташ, но ще те хванат. Ако до този момент представителите на американските спецслужби свободно си пътуваха из Русия, попълвайки редиците си с недоволни от управлението на Путин с помощта на зелените хартийки, наречени долари, то сега Кремъл спусна «кепенците» и на този магазин.

С един указ Путин направи от потенциалните радикали диванни революциоери, които ще се наложи да се стоят у дома, да гледат телевизия или да извършват опозиционна дейност със свои финанси.

Т.е. Путин врътна кранчето на богатите западни спонсори в Русия, а това означава, че американците вече няма да могат да се ползват от главното си оръжие, което използваха за разкола на Русия отвътре.

Затова можем за пореден път да отбележим: всичко, което Русия извършва в момента, е за добро.

Каквито и санкции да предприемат, Русия може да отговори равнозначно и да обърне ситуацията в своя полза.

Как мислите — сега вътрешната опозиция, спонсорирана отвъд океана, дали ще прекрати окончателно съществуването си?

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments