Главата ЛНР заяви «истинска гражданска война» в Донбас

Конфликтът в Донбас е „истинска гражданска война“, заяви ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР) Леонид Пасечник в интервю за РИА Новости.

Главата ЛНР заяви "истинска гражданска война" в Донбас

„Всъщност това е истинска гражданска война и си струва да говорим за това на глас. И считам, че е абсолютно невъзможно тя да се оцени по различен начин“, подчерта Пасечник.

Той припомни, че де юре жителите на Донбас са граждани на Украйна.

„Оказва се, че въоръжените сили на Украйна стрелят по собствените си граждани само защото не сме съгласни с политиката, която политическите власти се опитаха да ни наложат, която власт дойде в Украйна по незаконен начин“, добави ръководителят на ЛНР.

Според него самопровъзгласилите се републики на Донбас «не се съгласиха, че фашизмът трябва да бъде доминиращ принцип», а също така се противопоставиха на пренаписването на историята и на отказването от приятелски отношения с Русия.

По време на интервюто главата на ЛНР заяви още, че Украйна е увеличила броя на атаките срещу самопровъзгласилата се република пет пъти от февруари тази година. В същото време Пасечник заяви, че Луганск не очаква непосредствена атака от страна на силите за сигурност в Киев.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments