ЕС покани Канада, Норвегия и САЩ в програмата за отбрана PESCO

Съветът на ръководителите на Министерствата на отбраната на Европейския съюз одобри поканата на Канада, Норвегия и САЩ към новосъздадената отбранителна програма PESCO. Това съобщи РИА Новости, позовавайке се на изявление от Брюксел.

ЕС покани Канада, Норвегия и САЩ в програмата за отбрана PESCO

Тези три държави ще бъдат първите страни извън ЕС, които ще участват в отбранителния проект.

„В отговор на исканията от Канада, Норвегия и САЩ за участие в проекта за военна мобилност PESCO, Съветът взе положително решение, разрешаващо на координатора на проекта, Холандия, да покани тези три държави“, се казва в изявлението.

По-рано Съветът на Европейския съюз (ЕС) отправи апел към страните от общността с цел засилване на сътрудничеството във военната сфера и развитието на европейската отбранителна индустрия в рамките на Постоянното структурирано военно сътрудничество (PESCO).

PESCO е програма на ЕС, предназначена да стимулира страните да увеличат разходите за отбрана и към повишаване сътрудничеството в тази област.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments