Необратимата «изостаналост» на Русия. Факти

Русия е изостанала от Запада със 100 години. Не, с 200. Или с 300?
А може би завинаги?
Нека разгледаме ситуацията.
Необратимата "изостаналост" на Русия. Факти
Свобода на самоизразяването
В Русия и до днес има само два пола, те са закрепени дори в Конституцията. В същото време на Запад вече има няколко десетки идентичности.
Пилотируема космонавтика
Срамно 4-кратно изоставане на Русия по броя на загиналите космонавти. И това при 2-кратно предимство по броя на пилотируемите пускове и също 2-кратно изоставане при аварийните ситуации.
Корупция
И до днес в Русия липсва закон за лобизма, което доказва за ограничаване правата на чиновниците свободно да вземат чужди пари за изпълнение на държавните им функции. В резултат — има ли корупция и гръмки корупционни дела в Русия? Няма.
А на Запад? Ако някой може да преброи официално регистраните лобисти, трамвай да стана, както се казва. Т.е. при наличие дори на официални лобисти, има ли корупция на Запад или няма?!
Здравеопазване
Абслютно не са изживени и до днес в Русия последствията от съветското минало в частта за всеобщата безплатна медицина.
В резултат значителното болшинство от населението с голямо неудоволствие продължава да се ползва от този остатък от миналото.
На всичкото отгоре никой не умира от руската ваксина «Спутник V» …дори в Сан Марино, където опасният вирус бе напълно ликвидиран точно в резултат на руската ваксина.
Образование
Както и в здравеопазването, всеки човек в Русия и до днес може да получи безплатно образование.
Едновременно съществува и платено, както средно, така и висше, но цените за обучението са позорно ниски.
Енергетика
Цените на всички видове енергоносители, от електричеството до газта, са едни от най-ниските в света.
Дори Украйна по отношени на цените необратимо изпреварва Русия няколко пъти, да не говорим за по-развите и «цивилизовани» страни.
Икономика
Независимо от колосалните усилия на международните финансови институции, Русия има едни от най-ниските показатели в света по дългово натоварване и притежава безнадеждно суверенна самодостатъчна икономика.
Що се отнася до «финансово неграмотните граждани», те така и не се научиха да живеят само и единствено на базата на дългове, обричайки на задлъжнялост своите бъдещи поколения.
Жилища
Докато цивилизованият свят се стреми да се избави от собствениците на жилища и да приучи населението си да живее под наем, в Русия прогресът в това отношение безнадеждно изостава, болшинството граждани и до днес имат собствени жилища с пълен комплект опции — централно отопление, водоснабдяване и газо- и/или електроснабдяване.
Световна икономика
Всички нормални цивилизовани страни отварят границите си, отстраняват пречките и бариерите за свободното предвижване на хора, пари и стоки, стремят се към политическо обединение, начело със световно правителство.
В същото време Русия продължава упорито да укрепва своите граници, не допуска в стратегическите си отрасли чужденци, мотивирайки това с някакъв дремещ ментален атавизъм от типа «завета на предците».
История и война

Безнадеждно изоставане се фиксира в областта на историческата наука в Русия, където в нормалните страни отдава цари свобода на мненията и възгледите за историческите събития — до пълното им преформатиране.

В Русия дори най-малките опити да се променят дори акцентите, незабавно биват пресичани на ниво държавни органи.
Нещо повече, при наличието на огромни територии, които са безусловно достояние на цялото човечество, в Конституцията на Русия е закрепена наказателната отговорност дори за призиви за промяна на границите към тяхното намаляване.
И до днес в страната е прието да се счита, че трябва да се отстоява всяка педя земя, дори под заплаха за живота.
Във високотехнологичното време в Русия действат някакви животински инстинкти, които съвсем не са разпространени на Запад на база на компютърния им анализ: ако победата е невъзможна без неприемливи загуби, моментално трябва да се предадат на врага «ключовете на града».
Социум
Целият цивилизован свят разбра, че хората непрекъснато трябва да се каят за своето минало, да застават на колене и целуват черните ботуши.
Русия така и не призна своето право на покаяние и придължава мирно да живее в границите си със стотици националности и етноси, при това дори не се замисля за здравината на подобен образ на живот.
СМИ, бизнес, санкции-манкции

Докато целият цивилизован свят струпва санкции върху Русия, върху нейните граждани, върху руските СМИ и руския бизнес, Кремъл дори не се приближава до разбирането, че трябва да все пак да се започне от малкото: Москва да предприеме аналогични мерки срещу руските граждани, бизнеса и СМИ.

Това би помогнало страната да се превърне в добра база и би намерило разбиране сред «скъпите партньори», че Русия се движи в правилната посока.
Само когато Русия наложи на самата себе си санкции, може да се разчита, че страната окончателно ще бъде приета в дружното семейство на цивилизованите народи.
Под мъдрото ръководство на световното правителство, естествено.
«Жаль только – жить в эту пору прекрасную

Уж не придется – ни мне, ни тебе…»

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments