Немски адвокати започват дело срещу Лукашенко


Четирима немски адвокати се обърнаха към германската федерална прокуратура в Карлсруе от името на десет човека с иск срещу президента на Беларус Александър Лукашенко. Това съобщи изданието Tagesspiegel.

Немски адвокати започват дело срещу Лукашенко

Според адвокатите те разполагат с повече от 100 документирани случая на изтезания от беларуските власти. Към днешна дата някои от клиентите им са се преместили от Беларус в Германия.

„Всички клиенти съобщават за изтезания и малтретиране по време на престоя им в ареста. 

По това време те са били държани в изключително тесни килии и в продължение на няколко дни са били физически малтретирани, унижавани, заплашвани, обиждани и подлагани на други унижения”, подчерта един от адвокатите Бенедикт Лукс.

Освен това, друг адвокат, Онур Озата, отбелязва, че „всички наши клиенти страдат от сериозни последици за здравето“.

„Очакваме прокуратурата да преследва нарушенията на международното право, извършени в Беларус, в съответствие с правомощията си в съответствие с принципите на универсалната юрисдикция“, заяви той.

Според адвокатите, в случай че германските власти започнат разследване срещу правителството на Беларус, най-добре се очаква заподозрените да бъдат задържани в Европейския съюз по това време.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа указ, с който лишава 80 военнослужещи и служители от сигурността, които са подкрепяли протестите и са участвали в незаконни действия, от специални звания.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments