Главата на МВнР на Украйна е уверен, че Русия възнамерява да установи контрол над Азовско море

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба допуска, че Русия иска да установи контрол над Азовско море, укрепваайки уж военното си присъствие в региона. Това заяви министърът пред CNN преди посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев.

Главата на МВнР на Украйна е уверен, че Русия възнамерява да установи контрол над Азовско море

„Русия може да извърши пълзящата анексия на Азов. Постоянно укрепва военното си присъствие там и унищожава търговските пътища“, подчерта Кулеба.

Както уточни ръководителят на ведомството, военните учения, организирани в южната част на Русия, се били превърнали в практика на възможни действия срещу Украйна.

„Поне за момента те признаха, че това са те, но твърдят, че те просто провеждат учения. Но дори това да са учения, те отработват обкръжаването на Украйна, нападателна операция срещу Украйна“, каза Кулеба.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обясни, че придвижването на руските войски в цялата страна не трябва да притеснява други държави, тъй като не представлява заплаха.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments