Dagens Nyheter: Геополитическо предимство на Русия и Китай чрез ваксинационата дипломация

Докато ЕС и САЩ не бързат да споделят ваксините си с бедните страни, Русия и Китай тръгнаха по другия път — те предлагат ваксини на страните в Африка, Азия и Европа в замяна на разрешение за изграждане на пътища, купуване на енергия или инвестиции в бизнеса. Според Dagens Nyheter Москва и Пекин разбират, че ваксината е най-добрата налична валута на този етап и се опитват да извлекат максимума от нея, така че ваксинационната дипломация им дава геополитически предимства и ускорява промяната на баланса на силите.

Dagens Nyheter: Геополитическо предимство на Русия и Китай чрез ваксинационата дипломация

Индия може да се превърне в център на международната търговия с ваксини, но сега по същество е спряла целия износ, за да отговори на вътрешните си нужди. Според Dagens Nyheter в страните по света не достигат милиони дози ваксини. В момента ваксинациите в 92 държави с ниски и средни доходи се забавят: те са напълно зависими от COVAX, платформата за разпространение на ваксините на СЗО, в която препаратите от Индия са най-важни.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments