Архитектурата на отношенията е разрушена — Сергей Лавров посочи какви претенции има Русия към Европейския съюз

6 май 2021-Нюз Фронт.

Брюксел собственоръчно разруши ефективна система на международно сътрудничество, като подкрепи държавния преврат в Украйна през 2014 година.Такова изявление в четвъртък, 6 май, направи руският външен министър Сергей Лавров.

 

Архитектурата на отношенията е разрушена - Сергей Лавров посочи какви претенции има Русия към Европейския съюз
Външният министър на Русия разкритикува западните държави за налагане на антируски санкции без да имат убедителни основания. Според него този подход няма легитимност, особено след като Европейският съюз е виновен за разрушаването на отношенията с Руската Федерация.

„Ако говорим за отношения между Русия и Европейския съюз, между брюкселските структури, тогава цялата архитектура на тези отношения, която вероятно е била безпрецедентно развита по това време, беше разрушена от Брюксел във връзка със събитията, които са се случили в Украйна, ”, — отбеляза Сергей Лавров.

Въпреки че сега западните елити, използвайки решението на Крим да се възсъедини с Руската Федерация, обвиняват Москва в провокиране на кризата, Сергей Лавров напомни, че именно Русия трябва да представи своите претенции. Европейските столици нарушиха задълженията си, подкрепяйки олигархичните елити, които решиха да свалят Виктор Янукович от президентството на Украйна.

Сергей Лавров също подчерта, че Москва не възнамерява да толерира западния натиск, и е готова да отговори на всякакви антируски санкции.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция NewsFront.

Коментари:

comments powered by HyperComments