American Thinker: Байдън е лъжемесия

Историята показва, че политиките, които Байдън обяви в речта си, няма да разрешат проблемите на Америка. Предизвикателствата, пред които е изправена нацията, ще бъдат разрешени само чрез политики, които дават приоритет на американската свобода.

Превод от American Thinker, САЩ: 

American Thinker: Байдън е лъжемесия

Месия е този, който носи спасение и освобождение на хората. Слушайки речта на президента Джо Байдън, посветена на 100-дневното му управление, човек се пита дали това е списък на постиженията и описание на законодателната и политическа програма на неговата администрация, или месианска проповед за спасението и освобождението на Америка от „злото“, което преследва страната ни десетилетия, особено при администрацията на Тръмп.

Байдън говори на съвместната сесия на Конгреса за първите сто дни от своето управление.

В речта си той заяви:

„Днес дойдох да говоря за кризата и възможностите. Как да възстановим страната, да възродим нашата демокрация и да спечелим по-добро бъдеще за Америка.»

С тези встъпителни бележки, Байдън пристъпи към възхваляване на собствената си администрация и нейните постижения през последните 100 дни и очерта своята програма за законотворчество.

В края на речта си Байдън каза:

„Със светлина и надежда събрахме нова сила, нова решимост да спечелим съперничеството на 21 век“.

Тези думи разкриват у Байдън политик с либерални маниери на спасител — той изглежда е пример за прогресивно месианство.

В своя месиански стремеж за решаване на проблемите на Америка Байдън възнамерява да увеличи разходите въпреки бремето на данъкоплатците, нарастващия публичен дълг и страховете от инфлация — и призовава за строга държавна регулация за постигане на прогресивни цели като промяната на климата. Проблемът е, че догодина президентската администрация ще призове към същото.

Ето опасността от политиците спасители: те не знаят кога да спрат.

Те ще търсят вечно проблеми, които да бъдат решени чрез правителствена намеса — докато не изкоренят страданията в Америка. Но процесът е безкраен и федералното правителство ще продължи да увеличава разходите и да се намесва във всички аспекти на американския живот, подкопавайки свободите, за които на Америка завижда целият свят.

Историята показва, че политиките, които Байдън обяви в речта си, няма да разрешат проблемите на Америка.

Просто чуйте речите на придшните президенти и вижте техните политики през 20-ти и началото на 21-ви век — те решават същите проблеми.

Предизвикателствата, пред които е изправена нацията, ще бъдат разрешени само чрез политики, които дават приоритет на американската свобода.

Байдън не е първият и, разбира се, не последният обитател на Белия дом, който твърди, че е освободителят и спасителят на нашата република. Но за доброто на нацията ни трябва да се пазим от подобни фалшиви месии.

Автор: Охел Родригес — докторант в катедрата по международни отношения в Университета Сейнт Андрюс.

Източник: https://www.americanthinker.com/articles/2021/05/joe_biden_the_fake_messiah.html

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments