Руски полковник: Наблюдаваме пълен разкол между политическата и силова власт в САЩ

Американски четиризвездни командири са се обърнали към разузнавателната общност на страната с „рядко и спешно“ искане да се разсекретят данните за „лошото поведение“ на основните противници на САЩ, сред които според вестник „Политико“ са Русия и Китай.

Руски полковник: Наблюдаваме пълен разкол между политическата и силова власт в САЩ

Ще помогне ли тази информация на американската армия? Полковникът в оставка Виктор Баранец споделя мислите си по темата:

Според висшето военно ръководство на САЩ Америка изостава от основните си геополитически противници в информационната война. Изглежда, че в американската армия всеки e сам за себе си и генералите не получават информация за потенциалния си противник.

Виктор Баранец: – Да започнем с това, че днес между Белия дом и силовите структури на САЩ съществуват много сериозни противоречия.

Ще дам един пример.

Още през миналата година САЩ обявиха, че ще изведат войската си от Афганистан до 1 май тази година. Но когато Джо Байдън стана президент, се случи нещо невиждано във военно-политическата йерарахия.

Едновременно няколко генерали от САЩ, начело с министъра на отбраната Лойд Остин, публично отказаха да изведат войската.

Президентът бе принуден да се съгласи с новата дата, която бе обявена от военачалниците — 1 септември.

В Държавния департамент цари гробовно мълчание по този повод.

Сега пред нас е още един пример на подобни «недоразвити» отношения, доказващи пълната несъгласуваност между политическата и силова власт в САЩ.
Това, което обсъждаме в момента, е позор.
Сега и Русия, и Китай имаме пълното право да не се доверяване на изявленията на американците, които прозвучават от самия връх на властта в Щатите.
Имаме пълното основание да твърдим, че САЩ не притежават цялата информация.
Те не се опират на данните от своето разузнаване.
В същото време САЩ са единствената страна в света, която има над 15 различни разузнавателни служби.
И в този разузнавателен «колхоз», който включва няколко десетки хиляди разузнавачи, разпръснати по целия свят, главите на силовите ведомство нямат обективни данни?
Как тогава може Русия да влезе в сериозни отношения с президента на САЩ или с Държавния департамент, или с министерството на отбраната?
Та хората там изпитват сериозен дефицит на информация.
Всичко това говори или за несъвършен механизъм във взаимоотношенията между силовите структури, или за това, че във вътрешната америкаска политика съществува някакъв сепаратор, който сортира информацията, предназначена само за президента и Държавния департамент.
А хората, които решават сериозните въпроси за взаимоотношенията с Русия и Китай, биват хранени с чаена лъжичка или нямат думата.
Разкол!
Това е точната дума — разкол между политическата и силова власт в САЩ!
Нима това е нормална държава?!», пита Баранец.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

 

Коментари:

comments powered by HyperComments