Русия заяви на висок глас, че с нея ще трябва се съобразявате, драги европейци!

Изявленията на ръководителя на външната политика на ЕС Жозеп Борел, който нарече санкциите на Русия срещу осем граждани на ЕС, включително европейски служители, «неприемливи и лишени от юридическо основание», изглеждат странни и лишени от здрав смисъл.

Русия заяви на висок глас, че с нея ще трябва се съобразявате, драги европейци!

Борел, говорейки за контрасанкциите на Русия, заяви, че това решение пряко цели ЕС и неговите страни-членки. Русия била избрала пътя на конфронтацията с ЕС, вместо да промени негативната траектория в развитието на отношенията.

Господата от Европа, видите ли, осъждат решението на Русия да се забрани влизането на територията на РФ на осем граждани на ЕС.

Бих искала да знам следното: на базата на какви юридически основания ЕС обяви санкции срещу цяла поредица руски граждани?

И какво право има ЕС да се намесва във вътрешните работи на Русия и да обявява санкции на базата на изсмукани от пръстите нарушения на правата на човека в Русия?

Многобройните санкции, които въведоха спрямо Русия, са на базата на лъжливи обвинения.

И това ЕС го знае, но упорито продължава да тъпче по така прокараната от Вашигтон пътека на противопоставяне с Русия, опитвайки се да й причинят колкото се може повече вреди.

Но след като Русия напрви ответна стъпка на неприятелските действия на ЕС, веднага започна поредната истерия.

Очевидно господата европейци бяха свикнали Русия да бъде мълчалива, но внезапно получиха шамар, който не бяха очаквали.

Жозеп Борел бе така изненадан, че не успя да измисли нищо смислено, освен да нарече ответната реакция на Русия «неприемлива» и «без юридически основания», забравяйки за собствената неоснователност на европейските санкции.

Но, господин Борел, не се ли замислихте върху това, че въвеждайки санкции срещу граждани на Русия, ЕС нарушава правата на човека?

Или на Запад имате други права на човека?

Ако имате на Запад други права, то тогава, моля, не нахълтвайте с вашия Устав в чужд «манастир»!

Вкарайте, уважаеми господа, първо ред в собствени си дом, а едва тогава пробвайте да задавате тон в живота на чужда държава!

Вашата демокрация и измислените ви международни закони вонят на гнило, което съвсем не подхожда на народите на Русия.

Точно по тази причина Русия има правото да защитава себе от тази западна «демокрация», която не съответства на руската страна и нейната Конституция.

Крайно обнадеждаващо е това, че Русия се събуди и започна да дава отпор и на Вашингтон, а и на Брюксел.

Да, това не им харесва — те вече се давят от собствената си жлъч, изпадат в истерия, но колелото на историята набира обороти и вече никой не може да го спре.

Русия заяви на висок глас, че с нея ще се наложи да се съобразявате, господа европейци!

Всички попълзновения срещу Русия ще предизвикат ответни действия и тогава, уважаеми господа от ЕС, ще трябва да отговаряте пред народите си!

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments