«Русия няма да задуши Европа със своя газ»

Каквото и да говорят „кресливите“ противници на „Северен поток 2“, реализацията му няма да има абсолютно никакви негативни последици за европейската сигурност, сигурни са експертите Ноел и Чонг.

"Русия няма да задуши Европа със своя газ"

„Германия няма да бъде финландизирана, Украйна и Централна Европа няма да бъдат продадени на Русия, Русия няма да задуши Европа със своя газ и солидарността на НАТО няма да бъде подкопана“, обясняват Пиер Ноел, изследовател в Центъра за глобална енергийна политика към Колумбийския университет (САЩ ) и сътрудникът на Изследователската група по външна енергийна политика към университета в Кеймбридж (Великобритания) Чиконг Чонг.

Както пишат експертите, участниците в споровете, които се разиграват във Вашингтон около проекта, забравят, че ЕС вече успешно е решил своя „проблем с руския газ“, създавайки единен газов пазар, в резултат на което природният газ се е превърнал в търгуема стока за целия блок.

Днес руският газ е «притиснат от конкуренти от всички страни», а освен това доставките на втечнен природен газ, който може да се доставя на континента, са нараснали значително, напомнят анализаторите.

Що се отнася до балтийските държави и Полша, газопроводът изобщо няма да засегне тези страни, те се противопоставят на неговото прилагане не по икономически причини, а от политическа солидарност с Украйна в рамките на конфронтацията й с Русия, подчертават авторите. По този начин от стратегическа гледна точка промените в логистиката на износа на руския газ за Европа са абсолютно безвредни, твърдят те.

Източник: https://foreignpolicy.com/2021/04/29/nord-stream-2-russia-germany-gas-pipeline-lng-baltic-biden-europe-ukraine-energy/

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments