Размахвайки юмруци, Америка се движи към катастрофа

Автор: Билмон — псевдоним на американски блогър, който публикува коментари по широк кръг политически и икономически въпроси в своя блог «Moon of Alabama».

Размахвайки юмруци, Америка се движи към катастрофа

Външната политика на сегашната администрация на САЩ е абсолютно същата като външната политика на предишната администрация. Накратко казано, тя е катастрофална.

Има дузина примери: кампанията за „максимален натиск“ върху Иран продължава, санкциите срещу Венецуела ще бъдат запазени или дори засилени, бомбардировки над Сирия, без промени в Йемен и т.н.

Проблемът е в това, че в нито едно направление на тази политика в стил «ние сме яки момчета» не се постига каквато и да е цел.

От страна на външния свят поведението и бруталните разговори на официалните лица на САЩ се въприемат като поведение на непълнолетни.

Те демонстрират липса на знания, мъдрост и стратегия.

Агресивното поведение се наблюдава както срещу Китай, така и срещу Русия.

На базата на недоказани обвинения за намеса на Русия в изборите последваха нови санкции и заплахи. А всичко завърши с това, че Байдън нерече президента на Русия Путин «убиец».

Както пише известният канадски експерт за Русия Пол Робинсън:

«Що се отнася до коментарите на Байдън, какво може да се каже?

Нима не той заповяда да се бомбардира Сирия?

Нима това не го прави «убиец»?

Политиците трябва да избягват подобен род изрази.

Но подозирам, че такъв е докладът на американското разузнаване за това, че Russiagate със своите обвинения срещу Тръмп за сговор с Путин с цел подриването на американската демокрация.

Но тази политика нанесе непоправима вреда на американо-руските отношения.

Създава се впечатлението, че сега в правителството на САЩ цари дълбока-дълбока ненавист към Русия — ненавист, която пречи на всеки разумен анализ за руските намерения и действия, а също за националните интереси на САЩ.

Страхувам се, че това ще продължи доста дълго».

Безкомпромисното и постоянно агресивно поведение на САЩ по отношение на конкурентите и приятелите няма да доведе до укрепване на позициите на САЩ в света.

Хората и народите ще се научат да заобикалят САЩ.

Тези истерични опити да се предотврати края на еднополюсния свят само ще ускорят движението към новата многостранна глобална система.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments