Proletären: Огромните учения на НАТО в Европа не са ли „агресия“?

Руските учения край украинските граници развълнуваха всички. Но гигантските учения на НАТО „Защитник на Европа — 21“, които се провеждат на места много близо до границите на Русия, по някаква причина не притесняват никого. НАТО, начело със САЩ, мечтае да обгради Русия. Срамно е, че Швеция следва техния пример, смята авторът.

Превод от Proletären (Швеция):

Proletären: Огромните учения на НАТО в Европа не са ли „агресия“?

В последно време в шведските новини се говори много за «руска агресия» по украинската граница, а по-малкото внимание се обръща на огромните учения на военния алианс НАТО.

Ученията се наричат Defender of Europe — 21 и са насочени специално срещу Русия — главно с акцент върху Черно море. Освен всичко друго в тях се упражнява способността за бързо прехвърляне на войските на НАТО на изток. Украйна участва в ученията.

От март американските войски непрекъснато пристигат в Европа, а сега тече подготовка за пренасочване на войски в Германия и други страни. Общо над 30 хиляди военнослужещи от 27 държави ще отработват участие във война в над 30 региона на Европа. Ученията ще продължат до юни.

Учението се провежда на фона на продължаващото разширяване на НАТО на изток и усилията на САЩ да обкръжат Русия.

Някои от участващите страни позволяват на САЩ да разполагат войските си по-близо и по-близо до Русия, а това ясно илюстрира, че умишленият натиск на НАТО към изток е реалност, а не дезинформация или руска пропаганда, както ни уверява кореспондентът на шведската телевизия Берт Сундстрьом и други подобни.

Тогава кой всъщност кого заплашва? Коя е агресивната страна във всичко това?

Източник: http://proletaren.se/artikel/natos-jatteovning-i-europa-ingen-aggression

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Уважаеми русофили, Фейсбук (разбирай ФАЩ) постави сайта News Front под зловещи санкции.

Всички акаунти на десетките журналисти, пишещи в сайта, са ликвидирани, а върху новите ни акаунти е поставен своеобразен «Чадър» — за да не ни чете почти никой.

Аз и руските ми колеги ще ви бъдем много благодарни, ако съдействате истината за Русия да бъде прочетена от колкото се може повече българи.

За да заобиколим американските санкции, руските ми колеги измислиха ето това https://zapisnanews.info/….

Тук са публикувани многобройни статии и новини, които се актуализират ежедневно.

Цъквате върху синия линк по-горе, виждате цяла поредица материали, избирате статия или новина, цъквате върху заглавието, материалът ви се отваря и е готов за публикуване в група или във вашия профил.

Сърдечно ви благодарим за помощта!

Русия няма да я забрави!

Победата ще бъде наша!

Коментари:

comments powered by HyperComments